בדיקת קנייה לרכב – כל המידע הדרוש לפני קניית רכב חדש
קניית רכב חדש היא הוצאה משמעותית הצפויה להמשיך וללוות אותנו לאורך שנים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, את הבדיקות החשובות מבצעים גם לפני קנייה של רכב מן הסוג הזה ולא רק במהלך חיפוש אחר מכוניות משומשות. כדאי להחליט קודם כל על המסגרת הכספית ועל התקציב. יש להגדיר את סוג הרכב הדרוש על פי הצרכים האמיתיים בהווה, אך להביא בחשבון גם את הדינאמיקה בתוך המשפחה או את התכניות העתידיות.
התאזרו בסבלנות וזכרו שאין סיבה לקנות אף רכב בלחץ של זמן. השתמשו במחיר המחירון בתור פרמטר בודד של מערכת שיקולים רחבה וקחו בחשבון שמדובר רק בהמלצה. פעמים רבות תתקלו ברכב הנמכר במחירים גבוהים או נמוכים ממחיר המחירון המקובל, לכן תצטרכו לבצע השוואה מושכלת. בררו מה המחיר הנדרש לכל רכב בהתחשב בנתונים הבאים:
- מספר בעלויות
- מספר קילומטרים
- מצב מכאני
- שנת ייצור של הדגם
בדיקת קנייה לרכב – סוגי בדיקות רכבים
יש הרבה בדיקות שאפשר לבצע במהלך קניית רכב משומש. בדיקות מקדמיות ובדיקות מקצועיות מבוצעות במכונים מורשים. אם מתגלים פגמים מהותיים, עלות הבדיקה עוברת בדרך כלל לחשבונו של המוכר והעסקה אינה יוצאת לפועל.
כדאי לבדוק גם את מסמכי הרכב ולוודא שזהות המוכר מתאימה לפרטים המופיעים על גבי הרישיון. בצעו את כל הבדיקות החזותיות באור יום והתמקדו בצמיגים, בתא המטען, במכסה המנוע ומתחת לריפודים.
מה בודקים לפני חתימת הסכם קנייה?
התהליך הארוך של בדיקת קנייה לרכב לא מסתיים עם איתור רכב החלומות. גם אחרי שמצאתם רכב משומש שאתם מעוניינים בו, תצטרכו לחתום על הסכם הקנייה תוך כדי מתן תשומת לב לנושאים הבאים:
א. חובות ועיקולים – דרשו מהמוכר של הרכב לשלם כל חוב או דוח שנרשמו לחובתו. העבירו את הדרישה הזו טרם העברת הבעלות וכך לא תצטרכו להתעסק עם זה בעתיד.
ב. מוסכים וחברות ביטוח – בקשו את כל פרטי המוסכים בהם הרכב טופל בשנים האחרונות וגם את פרטי חברת הביטוח הרלוונטית. צרו קשר עם נציגי המוסכים והחברות והיעזרו בחוק המאפשר לכם לקבל מידע אודות פגיעות, טיפולים ותביעות.
ג. אופי התשלום – קראו היטב מה קובע ההסכם לגבי אופי התשלום. בדיקת קנייה לרכב כוללת התייחסות לפרמטרים מכאניים וכלכליים, שאמורים לשרת את האינטרסים שלכם בתור קונים. שלמו על הרכב רק במעמד העברת הבעלות וזכרו להגביל את סחירותו של שיק דחוי.
ד. הבטחות בעל פה – רוב ההבטחות הניתנות בעל פה אינן קבילות בבית משפט. אל תסמכו על ההבטחות הללו ובקשו לעגן את הכל בתוך חוזה מסודר. ודאו שכל מצב או הבטחה שנאמרו לכם מופיעים בחוזה, התייעצו עם עורכי דין או אנשי מקצוע ובקשו זמן לעבור על הפרטים הקטנים והסעיפים השונים